Vistaco's met salsa roja & radijs

Bereiden

We love taco's! Deze taco's maak je met vis in plaats van vlees en dit geeft een hele nieuwe smaakbeleving. De koolsalade en salsa roja maken het gerecht helemaal af. 

1 Doe de kool, tomaatjes, radijsjes en koriander in een grote kom met wat zout en peper, een scheut limoensap en wat olijfolie. Meng alles met je vingers.

2 Snijd de vis in vingerlange repen. Meng de bloem, het paprikapoeder, limoenraspen zout en peper in een schaal. Haal de visfilets erdoor en schud het teveel af.

3 Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis in enkele minuten per kant goudbruin. Gril ondertussen de tortilla’s. Voor een ronde tacovorm wikkel je ze na het grillen om een grote deegroller en laat je ze zo afkoelen.

4 Vul elke taco met een bergje koolsalade, de vis en weer wat salade. Schep er salsa roja over en eet de taco’s met je zonnigste glimlach.

Salsa roja

1 Verhit een grillpan tot-ie gloeiend heet is. Gril de pepers tot de velletjes rondom zwart zijn en blaasjes
vertonen. Leg ze in een kom, dek af met folie en laat een paar minuten staan.

2 Gril de tomatillo’s en parten ui in porties in een gloeiendhete grillpan tot ze schroeistrepen hebben en
rondom zijn gekarameliseerd.

3 Pel ondertussen de zwartgeblakerde velletjes van de pepers. Houd je van mild, verwijder dan de zaadjes. Beslis nu of je een grove of gladde salsa wilt.

4 Voor de grove salsa leg je de pepers, tomatillo’s, uien, knoflook, korianderblaadjes en avocado op een grote
snijplank. Hak alles met een groot koksmes, waarbij de smaken samenvloeien, tot alle ingrediënten in ongeveer even grote stukjes zijn gehakt. Meng er het limoensap,
plus flink wat zout en versgemalen zwarte peper door.

5 Voor de gladde salsa mix je alle ingrediënten in een blender.

6 Druppel de salsa verde over eieren of krokant gebakken kip. Giet de overgebleven saus in gesteriliseerde flesjes, dan is hij ongeveer een week
houdbaar.

Per portie 588 kcal 27,1 g vet (5,4 g verzadigd), 35,8 g eiwit, 49,6 g koolhydraten, 6,5 g suiker.

Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
42 7470
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip