Vissoep met schaal- & schelpdieren

Bereiden

Wat is er lekkerder dan een grote kom vissoep aan het einde van de dag? Je kiest zelf welke vissoort je wilt gebruiken en daardoor wordt dit een superpersoonlijk gerecht. Wij zijn fan van garnalen en mosselen, maar je kunt net zo goed kokkels en kreeft gebruiken. Jouw keuze! 

1. Bak de venkel, prei, bleekselderij, knoflook en chilipeper zacht. Voeg 1 liter water en de wijn toe. Breng aan de kook en gaar de groente. Voeg de tomaten, tijm en vis toe.

2. Voeg als de vis ondoorzichtig wordt de garnalen, mosselen of andere schelpdieren toe. Laat de soep 2 minuten pruttelen tot de garnalen gaar en de mosselen open zijn. 

3. Serveer de soep met een beetje olijfolie en bestrooid met verse chilipeper.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
262 76218
(32)323.0

Beoordeel dit product

Shop tip