Waan je in Curaçao met deze heerlijke viskoekjes, zoals de locals ze daar zelf ook maken. Samen met versgegrilde gamba’s is dit een ideale snack.
1. Kook de aardappel in 10 minuten gaar, laat goed uitlekken en prak fijn.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
3. Meng de vis met de aardappel, peper, ui, koriander en de limoen. Roer er 120 gram bloem door, kneed tot een deeg en vorm er 8 gelijke koekjes van. Zet ze 20 minuten in de vriezer.
4. Doe de overige bloem in een kom en meng in een andere kom de vissaus met de eidooiers. Neem de viskoekjes uit de vriezer, wentel ze door het ei-vissausmengsel en dan door de bloem. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes in 3 minuten per kant goudbruin.
5. Bak de gamba’s met een scheutje olie in 4-5 minuten gaar ‒ keer af en toe om. Serveer ze samen met de viskoekjes en een pittige mayonaise (bijvoorbeeld Remia lemon-pepper).
Voor 8 stuks
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.