Vegetarische hamburger

Bereiden

Deze vegetarische hamburger is het ultieme streetfood! Maak hem met verschillende soorten ingredienten uit het seizoen en serveer met een romige basilicumdressing.

1 Wikkel de tofu in een schone theedoek en wring het meeste vocht eruit. Er moeten ongeveer 4 eetlepels water uitkomen; het is een beetje een geklieder, maar dan heb je straks een vegaburger met een lekkere bite. Doe de tofu in een kom en schraap de theedoek goed schoon.

2 Breek het ei boven de kom, voeg het broodkruim en de Marmite toe. Kneed het mengsel met je handen tot een burger ‒ niet te lang, anders wordt-ie droog.

3 Zet een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de tomaten, azijn en wat versgemalen peper toe plus een scheutje water. Prak de tomaten fijn met een vork, draai het vuur laag en laat 10-15 minuten zachtjes koken, of tot het is ingekookt tot een dikke saus. Voeg het basilicum toe en eventueel wat chilivlokken. Zet apart.

4 Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan of gril ze in de oven op 180 °C. Snijd ondertussen voor de salade de groenten en meng voor de dressing alle ingrediënten plus wat versgemalen zwarte peper in de blender tot een glad mengsel.

5 Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Verdeel vier hoopjes rozemarijn over de pan en leg de burgers erop. Bak ze 3 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn en rasp dan de kaas erover. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de kaas in 3-4 minuten smelten.

6 Doe de salade-ingrediënten in een grote kom en meng met de helft van de dressing. Smeer de tomatensaus op de onderste helft van ieder broodje, leg de kaasburgers erop plus de augurk en wat knapperige blaadjes sla. Serveer met de seizoenssalade en geef de rest van de dressing erbij.

Tip
Marmite is een stroopachtige vegetarische kruidenpasta gemaakt van gist, groenten, kruiden en specerijen. Je kunt Marmite kopen bij de grotere supermarkten of online via english-shop.nl.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip