Varkensstoof met paprika & pruimen

Bereiden

Deze varkensstoof is rijkelijk gevuld met allerlei ingrediënten. Van paprika tot zoete pruim, en prei. Hij wordt nog lekkerder als je 'm een uurtje langer laat pruttelen. Met dit gerecht weet je weer dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, maar wel lekker!

1. Verhit een paar scheuten olijfolie in een grote pan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Doe er de stukjes varkensvlees bij en braad ze terwijl je af en toe roert ongeveer 10 minuten aan tot ze rondom goudbruin beginnen te worden. Als je pan niet groot genoeg is, doe je het gewoon in twee of drie keer. Doe al het vlees terug in de pan, giet er de er de wijn en de rodewijnazijn bij en laat het vlees ongeveer 5 minuten pruttelen. Wacht tot de wijn en azijn tot ongeveer twee derde zijn ingekookt, schep alles in een kom en zet de pan terug op het vuur.

2. Giet opnieuw een paar scheuten olie in de pan en bak prei, paprika, wortel en oregano 10-15 minuten, terwijl je af en toe roert, tot ze zacht zijn. Kieper het vlees terug in de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer er de tomatenpuree door en giet er zo veel water bij dat alles net onderstaat.

3. Breng het aan de kook, draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees uit elkaar valt. Doe er vervolgens de gehakte pruimen bij en laat zonder deksel nog 45 minuten stoven tot de stukjes vlees heerlijk mals zijn en de saus mooi dik en kleverig is. Proef of de saus voldoende op smaak is, doe er wat citroensap bij en eventueel nog wat extra zout en peper.

4. Hak de blaadjes peterselie fijn en strooi ze in de pan. Maak de stoof af met een scheutje extra vierge olijfolie, schep de kommen of borden vol en serveer er luchtige witte rijst of eenvoudig gestoomde groente bij.
 
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 7567
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.