Ultieme appeltaart

Bereiden

Met een zelfgemaakte appeltaart maak je iedereen blij! Voor extra beet is het lekker om zoete moesappels te combineren met zure handappels. Serveer warm met opgeklopte slagroom. Meer appeltaartrecepten? Kijk via deze link.

1 Doe voor het deeg de bloem, suiker en een snuf zout in een kom. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel kruimelig is. Voeg steeds een eetlepel water toe en vorm een bal. Wikkel het deeg in
plasticfolie en leg het ten minste 30 minuten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 190 °C.  Doe de appels in een kom, giet het citroensap erover en meng goed. Proef een stukje van beide appelsoorten en voeg suiker naar smaak toe.

3 Rol van wat deeg een lange sliert en druk die plat. Bestrijk de rand van een taartvorm, Ø 22 cm en 5-7 cm diep, met losgeklopt ei en druk de reep deeg erop. Vul de vorm met de appels. Rol de rest van het deeg uit tot de dikte van ‘n euromunt. Leg het op de vorm, snijd het teveel af en druk het in de beklede rand. Druk de rand dicht met een vork.

4 Gebruik overgebleven deeg om de bovenkant te versieren. Bestrijk met eiwit en bestrooi met rietsuiker.

5 Snijd een gat in het deeg waardoor de stoom kan ontsnappen. Bak de taart 40-50 minuten, tot het deeg knapperig en lichtbruin is. Geef er slagroom bij.

Per portie 234 kcal, 8,9 g vet (5,1 g verzadigd), 3,4 g eiwit, 33,8 g koolh., 22,9 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Ovenschotel met mediterrane kip

Een snel en gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.
Suiker: de begrippen die je móét kennen

Hoe meer je weet over suiker, hoe bewuster je ermee om kunt gaan.