Tropisch fruitzooi met mango & sorbet

Bereiden

Dit is een zoete versie van de ouderwetse en rijkelijk gevulde soep die waterzooi heet. Deze variant van 24Kitchen chef Danny Jansen maak je met een bouillon op basis van witte wijn, specerijen en fris citrusfruit. Serveer met vers fruit en een bolletje heerlijk sorbetijs!

1 Rol voor de mango-soepstengels de plakjes bladerdeeg voorzichtig uit tot rechthoekige plakken.

2 Splits het ei en klop de eidooier los met een beetje water. Bestrijk de helft van de bladerdeegplakjes met een dun laagje eidooier en de andere helft met mangopuree. Vouw dubbel
en druk licht aan. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bestrooi met suiker. Leg de plakken gevuld bladerdeeg 1 uur in de vriezer.

3 Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Breng voor de fruitzooi de witte wijn met de suiker, kardemom kaneelstokjes, steranijs en het vanillestokje en -merg aan de kook. Knijp de sinaasappel en limoen uit, voeg het sap en het vruchtvlees toe en laat 30 minuten trekken.

4 Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water. Meng het papje al roerend door de zoete bouillon en kook het nog zo’n 5 minuten door. Laat afkoelen.

5 Snijd voor de soepstengels het ijskoude bladerdeeg in dunne repen van 5 mm dik en draai er een soepstengel van. Druk het uiteinde vast op een met bakpapier beklede bakplaat of een siliconenbakmatje. Bak de soepstengels in 15 minuten in de oven goudbruin en gaar.

6 Zeef de afgekoelde bouillon en schep in diepe borden of kommetjes. Verdeel het fruit over de zoete bouillon en serveer met een bol mangoijs en de soepstengels. Bestrooi met dekarma-orchideeën.

Tip Pitahaya wordt ook wel dragonfruit of drakenfruit genoemd en is de vrucht van een cactus. Hij is verkijgbaar bij de betere groenteboer op de markt of bij toko’s.

Recept Danny Jansen


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje