Tonijncarpaccio op z'n Siliciaans

Bereiden

Gennaro Contaldo was van jongs af aan een mentor voor Jamie. Hij hielp hem als chef én vriend om zijn droom van de perfecte pasta te vervullen. Die proef je nu overal in Jamies Italiaanse restaurants. Dit recept is zijn ode aan Jamie Oliver. 

1 Doe de kappertjes in een kom en schenk de rosé erop. Laat ze 10 minuten weken.

2 Houd de chilipepers boven een gasvlam (of leg ze onder de grill) tot ze rondom geblakerd zijn en blaasjes hebben. Draai ze af en toe. Doe ze in een kom, dek ze af met plasticfolie en laat ze 10 minuten afkoelen.

3 Snijd ondertussen met een lang scherp mes het losse, dooraderde stukje tonijn van de grotere moot af. Snijd de moot tegendraads in dunne plakjes. Leg ze op een bord en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Door het citruszuur wordt de vis gaar. Snijd de resterende citroen in parten.

4 Hak het basilicum, de dille en knoflook fijn. Laat de kappertjes uitlekken en doe alle fijngehakte ingrediënten in een kom met 8 eetlepels extra vergine olijfolie.

5 Schraap het zwarte vel van de chilipepers en gooi het weg. Halveer het grootste deel van de pepers, verwijder het zaad en hak ze fijn (bewaar de rest). Meng de fijngehakte peper met de smaakmakers in de kom.

6 Leg de tonijn op een schaal en druppel er wat olijfolie erover. Schep de kruidenpuree erop.

7 Snijd de bewaarde chilipeper in de lengte in dunne sliertjes. Serveer de tonijn met rucola, chilipeper en partjes citroen om erover uit te knijpen.

Per portie 419 kcal; 31,7 g vetten (5,1 g verzadigd); 24,7 g eiwitten; 3,3 g koolhydraten; 2,4 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
23 3865

Shop tip