Tonijn & Siciliaanse couscous

Bereiden

Dit recept met tonijn is afkomstig uit het nieuwe boek van Jamie Oliver genaamd 'Jamie's Super Food voor elke dag'. In het gerecht zitten verschillende superfoods zoals tomaat, chilipeper, couscous en tonijn. Verse (het liefst duurzaam gevangen) tonijn is gemakkelijk te bereiden en bevat veel selenium, dat nagels en haren gezond houdt.

1 Doe de tomaten met de basilicumblaadjes, 1 rode peper, de schil en het sap van 1 citroen, een snuf zeezout en zwarte peper en 150 ml koud water in een keukenmachine. Hak alles fijn, giet het mengsel in een kom, roer de couscous erdoor, dek de kom af en laat 1 uur staan. Proef als de couscous al het vocht heeft geabsorbeerd en breng op smaak.

2 Pel de tenen knoflook en snijd ze met de andere rode peper fijn.

3 Kruid de tonijn met peper en een paar snufjes nootmuskaat, en druk de oregano erop met 1 theelepel olie. Schroei de tonijn 1-2 minuten aan elke kant in een koekenpan op hoog vuur en strooi er bij het omdraaien de rode peper, knoflook en kappertjes bij. Schud af en toe met de pan, zodat de vis gelijkmatig dichtschroeit.

4 Schuif de inhoud van de pan op een plank en zet de pan terug op matig vuur. Snijd de lente-uitjes, asperges en de stengels snijbiet in de lengte doormidden en doe ze met een flinke scheut water in de hete pan. Leg er een deksel op en laat de groenten 4 minuten stomen.

5 Maak de couscous los, kruimel de feta erover en schep de groenten erop. Snijd de tonijn in plakjes en serveer partjes citroen erbij.
 
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip