Tomatensalade met chorizo & peterselie

Ingredienten

Voor 4 personen
• olijfolie
• 1 rauwe chorizoworst (ongeveer 225 g), in plakjes gesneden
• 3 grote rijpe tomaten, grof gehakt
• 3 handen (270 g) kerstomaatjes, in kwarten gesneden, kleintjes gehalveerd
• 3 lente-uien of 1 sjalot, schoongemaakt of gepeld, in dunne plakjes gesneden
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• Spaanse extra vierge olijfolie
• sherryazijn
• een klein bosje verse bladpeterselie (je kunt ook basilicum of munt gebruiken), alleen de blaadjes, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
• een mooi boerenbrood, voor erbij
• desgewenst geitenkaas, voor erbij
• desgewenst pata negra of serrano ham, voor erbij


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!