Tomatenmedley

Bereiden

In dit gerecht serveer je tomaat op tomaat met een tomatendressing. En hoewel dat heel grappig klinkt, is het ook nog eens heel erg lekker. Need to say more? 

1 Voor de dressing: verwarm de oven voor op 190 ºC. Leg alle tomaten en de knoflook op een bakplaat. Rooster 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Doe de tomaten in de blender, knijp de knoflookteen uit zijn schilletje en voeg het vruchtvlees toe; pureer alles glad. Voeg een scheut olijfolie toe, zout en peper, mix even en proef of er nog zout of peper bij moet. Houd zolang apart.

2 Doe de kerstomaten in een kom en schep er de olijfolie, chilipeper, reepjes basilicum en een snufje zout door.

3 Leg de halloumi op een werkvlak en maal er zwarte peper over. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Leg de plakjes er in een enkele laag in, zodat ze elkaar raken – je krijgt zo het effect van een kleedje met gaten. Bak 4–5 minuten, tot ze goudbruin zijn en aan elkaar smelten; keer voorzichtig met behulp van een spatel. Als je ‘kleedje’ breekt, geeft dat niks, de plakjes smelten wel weer aan elkaar. De bedoeling is dat je een ‘bord’ van halloumi maakt. Als de plak aan beide kanten goudbruin is, schuif je hem op een platte schaal.

4 Leg de plakjes vleestomaat op de halloumi, schep de kerstomaatjes erop en bestrooi met de hele basilicumblaadjes. Zet op tafel en schep de dressing erover. Tip Als je dressing over hebt, kun je die in de koelkast bewaren en gebruiken als basis voor pasta- of pizzasaus.


Per portie: 297 kcal, 23,9 g vet (11,4 g verzadigd), 13,8 g eiwit, 5,9 g koolhydraten, 5,6 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
39 5838
(2)21.0

Beoordeel dit product

Shop tip