Een simpel soepje bomvol smaken en texturen. Dit gerecht maak je snel voor op een doordeweekse avond.
1. Bak de groenten in olie tot ze zacht zijn. Voeg de laurierblaadjes, chilivlokken, oregano en peper en zout toe en dan de kikkererwten, tomaten en bouillon. Breng aan de kook.
2 Zet het vuur laag en laat 18–20 min. zachtjes koken. Voeg de spinazie toe, zet het vuur uit en roer tot de spinazie slinkt.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 2 el olijfolie
• 2 wortels, in reepjes
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 rode ui, in ringen
• 2 laurierblaadjes
• 1–2 tl chilivlokken
• 2 tl gedroogde oregano
• 1 blikje (à 400 g) kikkererwten
• 1 blikje (à 400 g) blokjes tomaat
• 750 ml groentebouillon
• 100 g diepvriesspinazie, ontdooid
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.