Thaise viscurry

Thaise viscurry

Curry, wie is er niet gek op? Deze Thaise curry van onze visexpert Bart van Olphen is er een om door een smaakringetje te halen – zó lekker! Bovendien kun je eindeloos variëren met allerlei witvissoorten, en houd je van meer pit, voeg dan een fijngesneden rode peper toe. Eetsmakelijk!

Bereiding

1. Kook de rijst al dente in ruim kokend water met wat zout.

2. Zet de krieltjes in koud water met wat zout, breng op hoog vuur aan de kook en laat ze ongeveer 8 minuten koken, tot ze bijna maar net niet helemaal gaar zijn.

3. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een hoge pan of wok. Voeg de gember, kaneelstokjes en currypasta toe en roer 2 minuten tot de geuren vrijkomen. Doe dan de kokosmelk plus 300 milliliter water erbij en breng aan de kook.

4. Voeg de krieltjes, ui, paprika en kabeljauwfilet toe en laat 7 minuten stoven op laag vuur tot alles goed gaar is. Serveer de viscurry met de rijst en koriander.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: recepten Bart van Olphen, fotografie: Saskia Lelieveld]

Voor 4 personen:

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 200 g krieltjes, geschild
  • 2 el versgeraspte gemberwortel
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 pakjes massaman currypasta (à 70 g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 witte uien, in ringen
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 600 g kabeljauwfilet, in blokjes van 5 x 5 cm
  • 8 takjes koriander
  • kokosolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief