Wat een lekker hapje, deze taart fine! De combinatie van de frisse appel en de zoete marsepein doet het in dit recept erg goed.
1. Verwarm de oven op 180 ºC. Vorm een reep deeg van 18 x 5 cm.
2. Leg langs de zijkanten nog 2 repen van 18 x 1,5 cm, plak aan elkaar, bestrijk met dooier en prik gaatjes in het deeg.
3. Bestrooi met rozijnen, leg er plakjes appel op, rozijnen en stukjes marsepein.
4. Bestrooi met sinaasappelrasp. Bak 10–15 minuten. Serveer met crème fraîche of ijs.
4 personen
• 150 g bladerdeeg op rol
• 1 eidooier, geklopt
• 1 el rozijnen
• 1 appel geschild in plakjes
• 15 g marsepein
• geraspte sinaasappelschil
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.