Van soep tot toast en van curry tot quiche: Bart van Olphen kookt in Het Zeeuwse mosselkookboek de sterren van de hemel met (de naam verklapt het al…) mosselen! We geven je een voorproefje met dit superlekkere springroll recept – ideaal voor de lunch, maar ook als borrelhapje!
1. Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.
2. Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.
3. Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel doormidden voordat je ze serveert.
4. Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.
VOORGERECHT — VOOR 4 PERSONEN / 12 SPRINGROLLS
BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN
NUOC CHAM-DIPSAUS
SPRINGROLLS
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.