Spinazielasagne met ricotta

Bereiden

Met lasagne kun je eindeloos variëren. Vergeet de traditionele gehaktsaus met mozzarella en ga voor deze vegetarische variant met spinazie en ricotta. Bon appetito! 

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Smelt 50 gram boter en klop de bloem erdoor. Verhit het mengels 2 minuten en klop vervolgens de melk erdoor, tot het een gladde, witte saus wordt. Voeg zout, peper en laurier toe en laat vijf minuten pruttelen.

3. Laat de spinazie in 20 gram boter slinken. Knijp het vocht eruit en snijd de spinazie in stukjes.

4. Meng de spinazie met de ricotta, een lepel van de witte saus, nootmuskaat en zout en peper. Maak in een grote ovenschaal om-en-om laagjes lasagne, saus, spinazie en parmezaan. Eindig met een laagje saus. Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.

Psst.. op zoek naar een mooie én handige ovenschaal? Bekijk dan eens deze terracotta ovenschaal van Jamie Oliver in onze shop!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
881 47243
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip