Dol op aardappelpuree? Dan is dit recept echt iets voor jou. Je bedekt de puree met spinazie en bestrooit de bovenste laag met broodkruimels. Hierdoor krijgt het in de oven een mega knapperig laagje: smullen!
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Kook de aardappels gaar. Pureer ze met de boter, brokkel de gorgonzola erdooren roer tot ‘t smelt. Voeg zout en peper toe.
3. Blancheer de spinazie in kokend water tot de blaadjes slinken. Laat uitlekken en spoel af met koud water. Knijp overtollig vocht eruit en snijd de spinazie grof. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
4. Vet een ovenschaal in; verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem, schep er de spinazie op en doe daar weer een laag aardappelpuree op. Bestrooi met de broodkruimels, besprenkel met olie en bak 25–30 min.
Voor 4–6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.