Deze thaise worstenbroodjes zijn heerlijk als snack, borrelhap of als lunch. De currypasta en de gember geven een pittige kick aan het varkensvlees.
1. Knijp het worstvlees uit de velletjes en prak de gember, currypasta, limoenblaadjes en koriander erdoor.
2. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar, rol tot een rechthoek en snijd in tweeen. Leg de lange kant naar je toe en beleg de onderste helft van elke rechthoek met de helft van het worstmengsel; bestrijk de bovenrand met geklopt ei. Rol de rechthoeken om de vulling en druk de randen aan.
3. Bestrijk de bovenkant van elke rol met wat ei, strooi de sesamzaadjes erover en snijd elke rol in drie stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bewaar 30 minuten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 200 oC en schuif er een tweede bakplaat in, om die heet te laten worden.
5. Als de oven is voorverwarmd, schuif je de worstenbroodjes met het bakpapier voorzichtig op de hete bakplaat. Bak ze 20–25 minuten.
Voor 6 stuks
• 400 g varkensworstjes
• 1 tl geraspte gember
• 1½ el rode currypasta
• 4 kaffirlimoenblaadjes, fijngehakt
• handvol gehakte koriander
• 8 plakjes uit 1 bladerdeeg op rol
• 1 ei, geklopt
• 1 el sesamzaad
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.