Spaghetti met sardines

Bereiden

1 Doe de tomaten in de kom van een blender. Voeg de complete inhoud van het blikje sardines toe en maal helemaal glad. Voeg zo nodig wat water toe om het mengsel losser te maken.

2 Doe de spinazie in een groot vergiet en zet klaar in de gootsteen.

3 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten water. Leg het venkelgroen apart en snijd de stelen en knol in fijne reepjes, het liefst met een schaaf (denk aan je vingers). Blancheer de venkel de laatste paar minuten van de kooktijd in de pan met de spaghetti.

4 Vang een kopje kookwater op en giet de spaghetti en venkel bij de spinazie in het vergiet, zodat de spinazie slinkt. Doe de pasta en alle groenten terug in de pan en roer de sardinesaus erdoor. Knijp er een halve citroen boven uit en roer de spaghetti zo nodig los met een beetje van het bewaarde kookwater.

5 Breng op smaak met zout en peper. Rasp de ricotta salata en wat citroenschil erboven en bestrooi met het venkelgroen en de chilivlokken. Snijd de rest van de citroenen in partjes om uit te knijpen en serveer.

Tip Ricotta salata is een stevige witte kaas op basis van ricotta die is geperst, gepekeld en gerijpt. Je vindt hem bij gespecialiseerde kaaswinkels of delicatessenzaken. De kaas is te vervangen door pecorino.

Per portie 217 kcal, 7 g vet (2,1 g verzadigd), 14,8 g eiwit, 25,6 g koolhydraten, 4,6 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
15 8305

Shop tip