Soep van rode paprika & tomaat

Bereiden

Zelf soep maken een lastige klus? Niet met dit recept. Doordat de paprika's, uien, tomaten en knoflook eerst in de oven gaan, krijgt de soep een heerlijk zoetige smaak. En ideaal voor als je met een groep eet, omdat je niet veel met de ingredienten hoeft te doen. 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Leg de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar. Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.

3. Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad.

4. Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.

5. Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er stokbrood met boter bij. 

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
556 46456
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip