Snelle groenten-curry met rijst

Bereiden

Ook al lijkt deze vegetarische curry veel werk als je de ingredienten ziet, toch staat het hij zo op tafel en is daarmee ideaal voor op een doordeweekse dag. Maar in 't weekend smaakt ie natuurlijk net zo goed! Serveer met rijst, papadums en een frisse muntyoghurt. 

1 Trek de bladeren van de bloemkool, snijd hem in stukjes van 2 cm, leg die in de grillpan en keer ze om als ze licht geschroeid zijn. 

2 Doe 1 mok rijst en 2 mokken kokend water met de kruidnagels, de halve citroen en een snufje zout in de middelgrote pan met deksel. 

3 Schep de olie in de braadpan en roer er vlug het mosterd- en fenegriekzaad, de kurkuma en curryblaadjes door. Pulseer de geschilde gemberwortel, de gepelde tenen knoflook, de schoongemaakte lente-uitjes, de Spaanse peper en de steeltjes van het bosje koriander in de keukenmachine en roer ze door de rijst in de braadpan. 

4 Hak de tomaten in grove stukjes en doe die erbij. Giet de kokosmelk in de pan en doe er de uitgelekte kikkererwten en de stukjes ananas (inclusief sap) bij. Roer er de gegrilde bloemkool door, leg de deksel op de pan, draai het vuur hoog en laat de boel aan de kook komen. 

5 Leg de papadums een minuut of twee in de magnetron (800W).

6 Trek de bovenste helft van het bosje munt en stamp die in een vijzel tot een pasta. Roer er de yoghurt en een flinke kneep citroensap door en voeg naar smaak peper en zout toe.

7 Knijp de rest van het sap uit de citroen boven de curry en breng hem op smaak. Strooi er de losgetrokken blaadjes koriander over en serveer hem met de rijst en de papadums.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip