Zo simpel was het maken van een appeltaart nog nooit! Heerlijk bladerdeeg en de appels vormen de basis van dit recept. Makkelijk genoeg om doordeweeks na het werk te maken.
1. Verwarm de oven voor op 190 ̊C. Schil de appels en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de appels in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes. Doe ze in een diepe schaal of kom en giet het citroensap erover. Meng goed zodat het sap door de schijfjes wordt opgenomen – dit voorkomt dat de appels bruin worden.
2. Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng de appels met de gesmolten boter, de kaneel en suiker en verdeel de mix over het bladerdeeg – laat 1cm vanaf de rand onbedekt. Schuif de taart in de oven en bak hem in 30 minuten goudbruin en knapperig. Snijd de taart in vierkantjes en serveer warm.
Illustratie Emma Tissier
Genoeg voor 1 bakblik
• 3 à 4 appels
• 1 citroen
• 1 bladerdeeg op rol
• 50 g boter, gesmolten
• 1 tl kaneel
• 3 el suiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.