Snel appeltaartje

Bereiden

Zo simpel was het maken van een appeltaart nog nooit! Het heerlijke bladerdeeg van Tante Fanny en de appels vormen de basis van dit recept. Makkelijk genoeg om doordeweeks na het werk te maken.

1. Verwarm de oven voor op 190  ̊C. Schil de appels en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de appels in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes. Doe ze in een diepe schaal of kom en giet het citroensap erover. Meng goed zodat het sap door de schijfjes wordt opgenomen – dit voorkomt dat de appels bruin worden.

2. Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Meng de appels met de gesmolten boter, de kaneel en suiker en verdeel de mix over het bladerdeeg – laat 1cm vanaf de rand onbedekt. Schuif de taart in de oven en bak hem in 30 minuten goudbruin en knapperig. Snijd de taart in vierkantjes en serveer warm.

Illustratie Emma Tissier

 
Maak dit recept met Tante Fanny  
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 7074
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip