Simpele witlofsalade

Bereiden

1 Haal de blaadjes van het rood- en witlof. Rooster de walnoten goudbruin, voeg de honing toe en schud met de pan zodat de noten er gelijkmatig mee worden bedekt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
2 Hak voor de dressing de knoflook en ansjovis zo fijn mogelijk en doe ze in een kom met zout en peper, de yoghurt, een scheutje olijfolie en het citroensap. Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe. Hak dan de kruiden fijn en voeg ze toe. Snijd de appel in ‘lucifer’reepjes en schep ze samen met het rood- en witlof en de afgekoelde walnoten door de dressing.

Per portie 112 kcal, 7,2 g vet (1,3 g verzadigd), 2,6 g eiwit, 7,8 g koolhydraten, 6 g suikers

Fotografie: David Loftus 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
21 12688
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip