Kip piri-piri

Bereiden

Met dit recept van Jamie Oliver uit Jamie in 30 minuten maak je zelf het heerlijke kruidige gerecht kip piri-piri. 

1 Om te beginnen Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6).

2 Kip: Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan. Gril ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om. Was je handen. 

3. Piri-pirisaus: Pel de rode ui en doe hem met de gepelde tenen knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Doe er de wittewijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij, en hak het mengsel tot een gladde saus.

4 Kip: Snijd de paprika’s in reepjes en leg ze in de grillpan. Draai het vuur iets lager en houd de reepjes paprika continu in beweging.

5 Kip: Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede. Leg er de reepjes paprika op en schuif ze een beetje aan de kant. Leg er de stukken kip bij. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven.

6 kip: Zet de kip in de oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.

--

Dit recept komt uit het boek 'Jamie in 30 minuten' van Jamie Oliver (€ 29,99, VBK Media).


 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
558 142643
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip