Simple misosoep met groente

Bereiden

Misosoep is een heerlijk soepje dat je makkelijk op een doordeweekse dag kunt maken. Vul dit recept van Rens Kroes aan met favoriete groente zoals taugé of voeg - als je het lekker vindt - tofu, garnalen of kip toe.

1 Week de stukken kombu 10 minuten in water. Doe het water in een pan, voeg de misopasta toe en breng het rustig aan de kook.

2 Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes en doe ze erbij in de pan. Knijp de knoflook boven de pan uit. Haal de kombu uit het water, snijd hem in stukjes en schep hem door de soep. Kook de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur.

3 Serveer de soep in een mooie kom, eventueel met een theelepel sojasaus erbij. Ready to eat!

* In China , maar vooral in Japan wordt kombu al eeuwenlang gegeten. En nu duikt dit zeewier langzaam maar zeker ook bij ons steeds vaker op in winkels en restaurants. Yay! Je moet misschien even aan de smaak van zeewier wennen, maar het is ontzettend gezond. Het is rijk aan calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, eiwitten en ga zo maar door. Voor wie weinig of
geen brood, algen en vis eet is dit heel geschikt, want het zit ook boordevol jodium, wat iedereen nodig heeft!

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip