Simpele frambozenjam

Bereiden

Wij zijn gek op frambozenjam! Smeer op een warme geroosterde boterham, roer een flinke klodder door de yoghurt of gebruik voor op een taart of cake. Smullen! 

1 Doe de frambozen in een grote roestvrijstalen pan, samen met het vanillestokje en -merg, de citroenrasp en het citroensap.Strooi de suiker erover. Prak de frambozen heel lichtjes met een pureestamper of met je handen, zodat er wat frambozensap vrijkomt en de suiker oplost.

2 Zet de pan op hoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Laat het dan 15 minuten zachtjes koken. Schep om de 5 minuten het schuim van het oppervlak. Laat de jam helemaal afkoelen en doe hem in gesteriliseerde potten. Je kunt de jam 2 weken in de koelkast bewaren.

Per 100 g 102 kcal, 0,3 g vet (0,1 g verzadigd), 1,4 g eiwit, 19,7 g koolhydraten, 19,7 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
18 8222
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip