Shakshuka met gerookte makreel

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijn, cayennepeper en tijm toe. Bak al roerend gedurende 3 minuten tot de ui zacht is.

2 Voeg de gepelde tomaten toe en bak ze ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur mee zodat alle smaken worden vermengd.

3 Voeg de fijngesneden verse tomaten en reepjes rode paprika toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

4 Schep de saus in een ovenschaal en breek de eieren erboven – probeer de dooiers heel te houden voor het mooiste effect!

5 Bak de shakshuka 6-8 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt.

6 Snijd ondertussen de gerookte makreelfilet in stukken en controleer goed of er geen graatjes meer in zitten. Voeg de makreel toe aan de shakshuka in de oven en laat nog 1 minuut garen.

7 Serveer de shakshuka meteen en strooi de gehakte koriander erover. Geef het brood erbij.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip