Dit visrecept is anders dan alle andere. Door de scholfilet in pittige chipotle-anch-recado te marineren, krijgt de vis een waanzinnige smaak. Je smaakpapillen zullen een dansje doen!
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe voor de recado de knoflooktenen in een braadslee. Rooster ze in 15–20 minuten zacht. Laat afkoelen en pel ze.
2 Doe de chipotle- en ancho-pepers in een kom. Giet er kokend water op tot ze onderstaan. Laat 15 minuten weken, laat ze uitlekken. Bewaar het vocht.
3 Verwerk de uitgelekte pepers, knoflook en oregano met een mespuntje zout in de keukenmachine tot pasta. Voeg het limoensap en 4 eetlepels weekvocht toe; mix door elkaar. Schep in een niet-metalen kom.
4 Leg de visfilets in de marinade, dek af met folie, zet 30 minuten in de koelkast.
5 Steek de barbecue aan of zet een grillpan op middelhoog vuur. Rooster of gril de filets in 3 minuten per kant gaar. strijk er zo nu en dan marinade over.
6 Meng alle saladeingrediënten in een kom met flink zout en peper. Serveer de vis op borden en geef de salade erbij, plus versgeperst limoensap.
4 personen
• 4 scholfilets met vel
• partjes limoen, voor erbij
Chipotle-ancho-recado
• 4 tenen knoflook, ongepeld
• 2 gedroogde chipotlepepers
• 2 gedroogde ancho-pepers
• 1½ el gedroogde oregano
• sap van ½ limoen
Avocado-kerstomatensalade
• 14 kerstomaatjes,
gehalveerd
• 1 Libanese (of ½ gewone)
komkommer, in schijfjes
• 3 lente-uitjes, met groen,
gesneden
• 1 avocado, in stukjes
• 3 el olijfolie
• sap van 1 limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.