Schol met chipotle-ancho-recado

Bereiden

Dit visrecept is anders dan alle andere. Door de scholfilet in pittige chipotle-anch-recado te marineren, krijgt de vis een waanzinnige smaak. Je smaakpapillen zullen een dansje doen!

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe voor de recado de knoflooktenen in een braadslee. Rooster ze in 15–20 minuten zacht. Laat afkoelen en pel ze.

2 Doe de chipotle- en ancho-pepers in een kom. Giet er kokend water op tot ze onderstaan. Laat 15 minuten weken, laat ze uitlekken. Bewaar het vocht.

3 Verwerk de uitgelekte pepers, knoflook en oregano met een mespuntje zout in de keukenmachine tot pasta. Voeg het limoensap en 4 eetlepels weekvocht toe; mix door elkaar. Schep in een niet-metalen kom.

4 Leg de visfilets in de marinade, dek af met folie, zet 30 minuten in de koelkast. 

5 Steek de barbecue aan of zet een grillpan op middelhoog vuur. Rooster of gril de filets in 3 minuten per kant gaar. strijk er zo nu en dan marinade over.

6 Meng alle saladeingrediënten in een kom met flink zout en peper. Serveer de vis op borden en geef de salade erbij, plus versgeperst limoensap.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
9 1291

Shop tip