Saucijzenbroodjes met appel uit Chili

Saucijzenbroodjes met appel uit Chili

Bereiding

Saucijzenbroodjes, wie kent ze niet? In dit recept combineer je het gehakt met appel, wat een frisse smaak aan het krokante broodje geeft. Smullen! 

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng het gehakt met de prei, appel, tijm en de mosterdzaadjes.

2 Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ongeveer 30 bij 34 cm. Halveer de deegplak in de lengte en leg een lange rol gehakt in het miden op elke helft. Bestrijk de randen van het deeg met ei, rol het dan om het gehakt en druk het dicht.

3 Snijd elke rol in 3 korte rollen. Kerf de bovenkant diagonaal in en bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. 

Voor 6 stuks
• 500 g varkensgehakt
• 1 prei, in zeer dunne ringen
• 1 appel (liefst royal gala), fijn gesneden
• 4 takjes tijm
• 1 tl mosterdzaad
• 500 g bladerdeeg op rol 
• 1 ei, geklopt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief