Sandwich met spek

Sandwich met spek

Bereiding

Op de ideale luie dag geniet je van een kop espresso, een krant op schoot en deze sandwich met spek op tafel. Je combineert het spek met frisse appelmoessaus en licht-bittere rucola. 

1 Rooster het brood onder de grill. Zout de repen spek. Gebruik de hitte van de grill om ook het spek krokant te bakken. Bedek de reepjes na een paar minuten met alufolie om verbranden te voorkomen, maar wel de warmte vast te houden.


2 Geef de appelmoes een upgrade met een scheutje olijfolie, een mespunt vijfkruidenpoeder en wat citroensap. Voeg de munt toe; bewaar een paar blaadjes. Meng alles door elkaar.

3 Als het brood is geroosterd, besprenkel je het met olijfolie. Bestrijk het vervolgens royaal met de appelmoessaus. Snijd de appel in dunne plakjes met een mandoline of dunschiller en leg ze op het brood. Neem het hete buikspek en verdeel het erover.

4 Bestrooi met de blaadjes munt en de rucola. Bestrooi met zout en peper, en schep er nog een dot appelmoessaus op. Lekker met een koud biertje.

Per portie 660 kcal, 47,1 g vet (15,5 g verzadigd), 15 g eiwit, 42,3 g koolhydraten, 12,2 g suikers

4 personen
• 1 baguette of ciabatta, in de lengte gehalveerd
• 300 g doorregen speklappen, in reepjes
• 200 g appelmoes
• extra vergine olijfolie
• vijfkruidenpoeder
• citroensap
• blaadjes van ½ bosje munt, fijngehakt
• 1 zoetzure handappel, bijvoorbeeld Granny Smith
• klein bosje rucola


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief