Salsa verde fresco

Bereiden

Er zijn twee manieren om deze salsa te maken – grof of glad. Hij smaakt waanzinnig fris, maar is tegelijk diep en rokerig. Kies voor een grove saus met gehakte stukjes of mix er een fluweelzachte groene saus van die bij vrijwel alles smaakt. 
 
1 Verhit een grillpan tot-ie gloeiend heet is. Gril de pepers tot de velletjes rondom zwart zijn en blaasjes vertonen. Leg ze in een kom, dek af met folie en laat een paar minuten staan.

2 Gril de tomatillo’s en parten ui in porties in een gloeiendhete grillpan tot ze schroeistrepen hebben en rondom zijn gekarameliseerd.

3 Pel ondertussen de zwartgeblakerde velletjes van de pepers. Houd je van mild, verwijder dan de zaadjes. Beslis nu of je een grove of gladde salsa wilt.

4 Voor de grove salsa leg je de pepers, tomatillo’s, uien, knoflook, korianderblaadjes en avocado op een grote snijplank. Hak alles met een groot koksmes, waarbij de smaken samenvloeien, tot alle ingrediënten in ongeveer even grote stukjes zijn gehakt. Meng er het limoensap, plus flink wat zout en versgemalen zwarte peper door.

5 Voor de gladde salsa mix je alle ingrediënten in een blender.

6 Druppel de salsa verde over eieren of krokant gebakken kip. Giet de overgebleven saus in gesteriliseerde flesjes, dan is hij ongeveer een week houdbaar.

Per portie 45 kcal 2,2 g vet (0,5 g verzadigd), 1,1 g eiwit, 4,3 g koolhydraten, 3,6 g suiker.

Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
17 7476
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip