Salade van gerookte eend, peer & vijgen

Bereiden

Hartig of zoet? Vijgen doen het bij beide goed. In dit gerecht zijn de zoete vijgen heerlijk bij de gerookte smaak van de eend.

1 Doe beide soorten mosterd samen met de appelazijn, honing en 100 ml extra vergine olijfolie in een kom en meng goed. Breng op smaak met flink wat zout en peper.

2 Pel de ui, verwijder het klokhuis uit de peer en snijd ze in dunne parten. Doe ze dan samen met de linzen in een grote kom, giet de mosterddressing erover, schep om en laat 10 minuten staan.

3 Snijd intussen de gerookte eendenborsten in plakjes, snijd de vijgen in vieren en hak de walnoten in grove stukjes.

4 Schep vlak voor het serveren de waterkers door de salade en verdeel hem over vier borden. Leg de plakjes eendenborst erop, gevolgd door de vijgen en walnoten en serveer meteen.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Flammkuchen met zalm

Snel & gezond met Jamie en Jumbo