Salade van gegrilde asperges & spinazie

Bereiden

Asperges kun je op verschillende manieren bereiden, maar ze zijn het lekkerst als je ze zo puur mogelijk eet. Stop ze in een salade met smokey bacon, jonge spinazie en frisromige schapenkaas. Smullen! 

1 Zet een grillpan op hoog vuur. Als-ie heet is draai je het vuur wat lager en gril je de asperges 10–12 min; keer ze geregeld omzodat ze rondom mooi geschroeid en al dente zijn. Snijd ze in stukjes en verdeel ze over een schaal.

2 Bak de plakjes bacon 5–6 minuten in een koekenpan tot ze aan beide kanten krokant zijn. Verdeel ook de blaadjes spinazie over de schaal, sprenkel de olie en het citroensap erover en bestrooi met zout en peper. Schep dit alles door elkaar, verkruimel de bacon over de salade en schaaf er wat kaas over. Serveer meteen.

Per portie 135 kcal, 9 g vet (2,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 3,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
85 12831
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...