Speltsalade van asperges & artisjok

Bereiden

Als je geen tijd hebt om zelf artisjokken klaar te maken, kun je harten uit pot gebruiken. Als je heel jonge, zachte artisjokken hebt, hoef je ze alleen schoon te maken en fijn te snijden voor je ze door de salade schept – wrijf ze wel eerst met wat citroensap in, zodat ze niet zwart worden

1 Verwijder harde artisjokbladeren tot je bij het hart bent. Snijd de bovenkant af, zodat alleen het zachte deel overblijft. Schil de stelen en snijd het uiteinde eraf en doe alles in een kom met koud water met de uitgeknepen en geraspte halve citroenen.

2 Doe de olie in een pan op matig vuur. Doe de knoflook erbij en wacht tot hij begint te sissen. Laat de artisjokken uitlekken en voeg ze er dan samen met de tijm toe.

3 Laat dit 1 minuut bakken. Voeg een snuf zout en een flinke scheut water toe. Leg een deksel op de pan en laat de artisjokken 20 minuten smoren, tot ze zacht zijn. Controleer ze regelmatig en voeg zo nodig meer water toe.

4 Doe intussen de spelt met een snuf zout in een pan en giet er 500 ml koud water bij. Breng op matig vuur aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken. Giet af en roer met het venkelgroen of de dille en de citroenrasp door de artisjokken.

5 Doe alles in een schaal. Giet er wat olie en flink wat citroensap over, bestrooi met zout en peper en meng de asperges en erwtenscheuten of waterkers erdoor. Bestrooi met de feta en maak af met nog wat olie.

Per portie 372 kcal, 15,3 g vet (5,1 g verzadigd), 17,1 g eiwit, 42,5 g koolh., 4,8 g suiker


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
64 11528
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.