Salade met geitenkwark

Bereiden

Zelf kwark maken is makkelijker dan je denkt. In dit recept maken we verse geitenkwark, die heerlijk combineert met sappige vijgen en de pittige smaken van radicchio en walnoten.

1 Verhit de geitenmelk in een pan. Voeg citroensap toe als het kookt. Kook even mee, zodat de melk schift. 

2 Neem de pan van het vuur. Giet de melk door een met mousseline beklede zeef. Laat de vloeistof eruit lekken, knijp overtollig vocht eruit.

3 Meng het witlof, radicchio, walnoten en vijgen. Verdeel ze over borden, schep de geitenkwark erop en besprenkel het geheel met wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
23 3744
(3)34.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip