Zelf kwark maken is makkelijker dan je denkt. In dit recept maken we verse geitenkwark, die heerlijk combineert met sappige vijgen en de pittige smaken van radicchio en walnoten.
1. Verhit de geitenmelk in een pan. Voeg citroensap toe als het kookt. Kook even mee, zodat de melk schift.
2. Neem de pan van het vuur. Giet de melk door een met mousseline beklede zeef. Laat de vloeistof eruit lekken, knijp overtollig vocht eruit.
3. Meng het witlof, radicchio, walnoten en vijgen. Verdeel ze over borden, schep de geitenkwark erop en besprenkel het geheel met wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn.
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.