Salade crispy duck met reuze croutons

Bereiden

Deze salade met knapperige eend is echt te gek! Je serveert 'm met friszoete clementine en verse munt. 

1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de eend in een braadslede en wrijf in met olie, zout, peper en vijfkruidenpoeder. Braad de eend 3,5 uur. Doe de cranberry’s in een kom en giet er wat kokend water bij.

2 Haal de eend na 3,5 uur uit de oven en leg op een snijplank. Halveer de ciabatta in de lengte. Giet voorzichtig het grootste deel van het vet uit de braadslede in een potje. Laat ca. 4 el achter. Kneus de knoflooktenen en voeg samen met de rozemarijn toeaan het braadvocht. Leg de ciabattahelften met de snijkant naar beneden in de braadslede en laat het brood al het vocht opzuigen. Keer het brood nu om, bestrooi het met de kersen/ cranberry’s en zet het terug in de oven totdat het goudbruin is.

3 Meng sap en rasp van 3 clementines met de balsamico, zout en peper en de olijfolie. Proef even. Het moet een beetje zuur smaken. Haal het onderste stukje van het stronkje witlof en meng de blaadjes met de waterkers (zonder steeltjes). 

4 Trek het knapperige vel van de eend en snijd het in repen. Haal de ciabattahelften uit de oven en halveer ze; je hebt nu vier enorme croutons. Verdeel het eendenvel erover en zet nog even in de oven.

5 Haal met 2 vorken al het vlees van het eendenkarkas. Lepel wat dressing over het vlees, zodat het niet uitdroogt. Pel de overgebleven clementines en snijd ze in plakken.

6 Haal de croutons uit de oven en leg ze op een mooie, grote schaal. Voeg de stukjes eend toe aan de salade en meng alles even met je handen. Voeg evt. nog wat dressing toe. Verdeel over de croutons, leg de plakken sinaasappel erop, bestrooi met verse munt en val aan!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
17 8443
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.