Roodbaars uit de oven

Bereiden

1 Verwarm de oven op 180 °C. Snijd het vel van de roodbaars aan beide zijden om de 2 cm in met ongeveer een vingerdikte tussen de inkepingen.

2 Marineer in een kom de knoflook, de takjes tijm en rozemarijn met 4 eetlepels olijfolie. Laat 5 minuten staan. Haal de knoflook en kruiden uit de marinade, leg apart. Vul de buikholte van de vis met wat zout en peper en de helft van de tijm en rozemarijn. Leg de schijfjes citroen erbij en schenk wat olijfolie in de buikholte.

3 Besprenkel de buitenkant van de vis met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Wrijf de vis er goed mee in. Smeer een grote ovenschaal in met wat olijfolie en leg de vis erop. Hak de overgebleven tijm en rozemarijn met een mes iets fijner. Strooi samen met de knoflook over de vis.

4 Zet de vis 30-35 minuten in de oven, of 20-30 minuten bij kleinere vissen. Test of-ie gaar is door met een lepel in het midden van de vis te drukken. Als het vlees gemakkelijk van de middengraat afkomt, is de roodbaars klaar.

5 Serveer de vis met wat extra olijfolie en citroen.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
19 6108

Shop tip