Romige quiche met ui, tijm & gruyère

Bereiden

Deze romige quiche is extra smaakvol door de gruyerekaas en verse tijm. Serveer met een frisse groene salade.

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2. Bekleed een taart- of quichevorm (Ø 18 cm) met het deeg, bak het 10 minuten blind (zie p. 101 van Jamie magazine 12) en bak de bodem dan nog 5 minuten zonder blindbakvulling en bakpapier.

3. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC.

4. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 40 minuten op zeer laag vuur. Verdeel ze over de quichebodem.

5. Meng de eieren, plantaardige kookroom, gruyère en tijm; voeg ook wat zout en peper toe. Schenk dit mengsel over de uiringen. 

6. Bak de quiche 20 minuten, tot de bovenkant gestold en goudbruin is.

Maak dit recept met Tante Fanny




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
99 17103
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip