Roerbakgroente met eierrijst

Bereiden

De gember, chilipeper en sesamzaad geven een Oosters tintje aan deze eierrijst met roerbakgroenten. Het gerecht heeft even wat voorbereiding nodig, maar als je de groenten eenmaal hebt gesneden, staat je maaltijd binnen no time op tafel. 

1. Verhit een droge wok tot-ie gaat roken. Giet de arachideolie erin en roerbak hierin de knoflook, gember, chilipeper en sesamzaadjes goudbruin.

2. Roer de rijst erdoor tot-ie warm maar nog niet heet is, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Roer ze los en meng ze door de rijst terwijl ze beginnen te stollen.

3. Voeg de groenten toe en roerbak ze een paar minuten mee.

4. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, sesamolie en (eventueel) het limoensap. Bestrooi het geheel met koriander.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 5220
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip