Rode kool met spek en salie

Bereiden

1 Snijd de kool in fijne reepjes met de rasp van de keukenmachine.

2 Zet een braadslede met wat olijfolie op hoog vuur en doe er de plakjes spek in. Bak ze krokant. Schep ze er met een schuimspaan uit.

3 Bak de salieblaadjes in het spekvet. Voeg nu de suiker, een paar scheuten azijn, sinaasappelrasp en -sap en de rodekool toe. Dek af met alufolie.

4 Laat de kool 30-40 min. stoven op matig vuur. Roer af en toe en voeg evt. wat water toe. Bak nog wat hele salieblaadjes in een beetje olie om te garneren.

5 Roer de honing en een klont boter door de kool als deze gaar en zacht is. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer de rodekool met plakjes spek en salieblaadjes. 

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
28 3253
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip