Risotto met flespompoen

Bereiden

De combinatie van knapperige pancetta en romige pompoen is geweldig in deze risotto. De kaas maakt het gerecht helemaal af. 

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta op hoog vuur knapperig. Breek in stukken.

2. Bak pompoen en tijm tot de pompoen goudbruin kleurt. Voeg een scheut water toe, draai het vuur laag en laat de pompoen zacht worden. Zet apart. 

3. Smelt intussen de boter en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuten mee. Giet de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de bouillon bij beetjes toe.  Roer regelmatig, laat de bouillon helemaal intrekken voordat je meer toevoegt.

4. Roer als de rijst bijna gaar is de pompoen en bijna alle pancetta er door. Roer de kaas door de gare rijst.

5. Haal de pan van het vuur en laat even staan. Breng de risotto op smaak met zout en peper en bestrooi met de overgebleven pancetta en kaas.

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
200 64796
(22)224.0

Beoordeel dit product

Shop tip