Ricotta sinaasappeltaart

Bereiden

Deze Ricotta sinaasappeltaart met knapperig filodeeg wordt extra lekker door de vanille en het sinaasappelrasp. 

1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

2. Bestrijk een ronde taartvorm (ø 25 cm) en de vellen deeg met olie. Leg het deeg in lagen in de vorm; laat het teveel over de rand hangen.

3. Meng ricotta met sinaasappelrasp en vanille.

4. Klop suiker en eieren schuimig en spatel de ricotta erdoor.

5. Schenk het mengsel in de vorm en vouw het overhangende deeg over de vulling.

6. Bak de taart 4-5 minuten op het fornuis voor een krokante bodem, daarna 30–35 minuten in de oven. Laat afkoelen.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...