Rendang met sambal goreng boontjes

Bereiden

Een goede rendang mag niet ontbreken op een rijsttafel. Elke Indische familie heeft een eigen versie. Het verschil zit ‘m in de specerijen, maar het belangrijkste ingrediënt is tijd. Dit is het recept zoals de oma van 24Kitchen chef Danny Jansen het maakte. Lekker met sambal goreng-boontjes.

1 Maal in de vijzel de kemirinoten, ketoembar, rawit, pepers, knoflook en ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de gevijzelde ingrediënten erin.

2 Voeg de laos, gember, citroengras, salamblaadjes en djeroek poeroet toe en bak kort mee.

3 Voeg het vlees toe en bak tot het rondom bruin is. Blus af met de bouillon en roer de suiker en ketjap erdoor. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur met het deksel op de pan in 2 tot 3 uur gaar. Roer het vlees regelmatig door zodat het gelijkmatig gaart. Neem echt de tijd voor rendang; als het vlees te snel kookt krijgt het een leversmaak.

4 Verhit voor de sambal gorengboontjes wat olie in een wok. Fruit de ui en knoflook en voeg de sperziebonen, salamblaadjes, laos, paprika en de lombok toe. Bak even mee en voeg de kokosmelk toe. Verwarm goed en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rendang met witte rijst en goreng-boontjes.

Tip1 De kemirinoot lijkt op een macadamianoot, maar is er niet door te vervangen. Kemirinoten zijn rauw niet eetbaar en bevatten veel vet. Ze zijn te koop bij de toko.

Tip2 Lombok pepers zien eruit als rode chilipepers, maar zijn pittiger van smaak. Je vindt ze bij de toko.

Recept Danny Jansen


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.