Deze bonensalade is heerlijk om als snack te eten, verpakt in radicchio-blaadjes. Wil je little gem gebruiken of witlof, dan kan dat natuurlijk ook. Bedruppel met wat pistachepesto, cress en wat geraspte parmezaan.
1 Breng een pan water aan de kook, voeg de borlottibonen toe en kook ze in 25-30 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat ze goed
uitlekken.
2 Mix alle ingrediënten voor de pesto plus wat zout en peper in de keukenmachine. Haal de blaadjes van de stronkjes radicchio en verdeel ze over een grote schaal.
3 Doe de uitgelekte bonen met de rest van de ingrediënten plus wat peper en zout in een kom. Meng goed en schep het mengsel in de radicchioscheutjes, druppel er wat van de pistachepesto over en geef de rest erbij.
5 personen
• 100 g gedrooge borlottibonen, geweekt, uitgelekt
• 2 stronkjes radicchio, schoongemaakt, buitenste bladeren verwijderd
• 6 el crème fraîche
• rasp en sap van 1 citroen
• 2 tl sherryazijn
• ½ bosje bieslook, fijngehakt
Pistachepesto
• 100 g pistachenoten
• 1 teen knoflook, gepeld
• 1 klein bosje dragon, grof gehakt
• rasp en sap van 1 citroen
• 20 g parmezaan, geraspt
• 200 ml zonnebloemolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.