Quinoasalade met amandel en munt

Bereiden

Marokkaanse quinoasalades bestaan vaak uit een prachtige mix van smaken. Deze glutenvrije combinatie met zoete rozijnen, knapperige amandelen en verse kruiden is onweerstaanbaar. Het recept is afkomstig uit het kookboek 'The Green Kitchen Travels'.

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine en courgette in dunne schijfjes. Leg ze op een rooster dat op een braadslede past. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olie
en bestrooi met zeezout. Zet ze 10 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn en een beetje donker beginnen te kleuren. Doe ze dan in een schaal. Voeg de olijfolie en knoflook toe en zet weg.

2 Spoel de quinoa af en kook al dente. Schep de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen. Voeg het citroensap, de kruiden, gegrilde groentes, avocado en rozijnen toe en schep alles goed om.

3 Serveer met de granaatappelpitjes en amandelen erover.
 

WIN

The Green Kitchen komen naar Nederland en jij kunt ze ontmoeten. Tijdens een workshop op zondag 20 september 2015 staan Green Kitchen auteurs Luise Vindahl en David Frenkiel in de keuken van SLA om de meest lekkere gerechten te bereiden, en jij kunt meekijken en meeproeven. 

Wil je erbij zijn? Klik hier en maak dan kans op 1 van de 10 tickets voor de Green Kitchen tasting. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje