Kruidnootjes gemaakt met meel van quinoa is een lekkere variant en geschikt voor een glutenvrij dieet. Quinoameel kun je kopen bij de natuurwinkel of supermarkt.
1. Strooi het quinoameel in een kom met bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, roomboter en melk. Kneed tot een compacte deegbal.
2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het deeg uit de koelkast en rol er kleine knikkertjes van.
4. Leg de knikkertjes met een kleine tussenruimte op de bakplaat en druk ze met je duim iets plat.
5. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en bewaar ze in een trommel.
Voor ca. 45 stuks
Tip: Quinoameel koop je bij de natuurvoedingswinkel. Of maal quinoavlokken fijn in de keukenmachine.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.