Pruimentaartjes

Bereiden

Deze eenpersoonsgebakjes zijn niet alleen superlekker, ook nog eens leuk om te zien. Bak ze op een zondagmiddag of voor bij een uitgebreide high tea. Veel bakplezier! 

1 Vet 4 taartvormpjes (ø 12 cm) met losse bodem in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 3 mm dik. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de deegbodempjes in 15–20 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

2 Doe de pruimen in een kom en giet er de vin santo bij. Klop de boter en poedersuiker romig en klop dan voorzichtig de eidooiers, citroenrasp, de vanillesuiker en ricotta erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het ricottamengsel.

3 Spreid 1 eetlepel vulling over elk taartbodempje en druk er 4 stukken pruim in. Spreid er nog een laagje vulling over uit, gevolgd door nog een portie pruimen. Smelt de jam met 2 eetlepels water en bestrijk de stukken pruim ermee. Bak de taartjes 5 minuten, bestrijk ze weer met wat jammengsel en bak ze nog 8–12 minuten, of tot de vulling goudbruin is. Serveer de taartjes lauwwarm met room.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
18 3529
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip