Preisoep van Jamie Oliver

Bereiden

Deze preisoep is een echte favoriet van de familie Oliver! De soep zet je in een handomdraai op tafel en je serveert hem met toast met kruiden en parmezaan. 

1 Maak de prei goed schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig roeren.

2 Was ondertussen de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten flink koken.

3 Verwijder de harde steeltjes van de boerenkool en kook de blaadjes de laatste 5 minuten met het deksel op de pan mee.

4 Pluk ondertussen de muntblaadjes en snijd ze op een grote snijplank samen met de bovenste helft van de bos peterselie door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas erover en voeg de amandelen, azijn en 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe. Hak en meng alles dan nogmaals goed door elkaar.

5 Rooster de broodjes en besmeer ze met het kruidenmengsel. Giet de inhoud van de pan voorzichtig, in porties, in een blender. Druk het deksel stevig aan, leg er een theedoek overheen, houd hem vast, en hak er een gladde soep van. Proef en breng op smaak.

6 Schep je kommen vol en serveer de soep met de heerlijke geroosterde broodjes.
 
CALORIEËN VET VERZ. VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS 2 PORTIES 374 kcal 16,6 g 3,5 g 18,4 g 37,3 g 5,3 g 0,7 g 6,6 g GROENTE & FRUIT

--

Dit recept komt uit het boek 'Jamie's Super Food voor familie en vrienden' van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers). Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip